Archief
WOS

WOS

BoereGoed: 'Verhuizing een droom van ons die uitkomt'

Het zijn mooie tijden voor BoereGoed. De stichting hoopt vanaf juni te zijn verhuisd naar een grotere locatie aan de Opstalweg in Naaldwijk.

Waar groenteboeren in de regio het soms moeilijk hebben om hun winkel open te houden gaat het met BoereGoed juist beter dan ooit. De stichting is zo'n drie jaar gevestigd in Naaldwijk maar groeit nu uit haar jasje. Fred Mattern: "BoereGoed is zo'n tien jaar geleden opgericht om mensen die tussen schip en wal zitten een plekje te bieden. Dus mensen die het net iets minder hebben dan 'gewone' mensen. Wij helpen om ze weer aan het werk te krijgen. Dat doen we door het telen, verwerken en sorteren van groenten en fruit."

BoereGoed wil hun kas zoveel mogelijk vol zetten met verschillende teelten. "Wij willen zelfvoorzienend zijn maar wij kunnen niet alles zelf telen. Zo telen wij geen aardbeien en asperges. In dat geval gaan wij op zoek naar telers in de regio die dat voor ons kunnen leveren. Wij zijn het podium om die producten te kunnen leveren."

BoereGoed heeft een klein betaald team om de organisatie te kunnen coördineren, aansturen en de vrijwilligers te coachen. "Wij zien dat de vrijwilligers elkaar onderling onwijs helpen. BoereGoed is echt van ons allemaal en dat is ongelooflijk gaaf."

Tekst gaat verder onder de video.

Verhuizing

Het gaat goed met de stichting: "We gaan nu een stap maken waar we nooit van durfden te dromen. Het is een teken van het goede werk dat we de afgelopen jaren hebben neergezet en daar zijn we enorm trots op."

De stap is de verhuizing naar een nieuwe grotere locatie aan de Opstalweg in Naaldwijk. "Hier gaan we vanaf juni onze werkzaamheden voortzetten. We hebben verschillende afdelingen waaronder farmacie. Dat wordt steeds belangrijker. Daar telen we vergeten groenten en kruiden. Als je bij ons komt winkelen kun je gratis kruiden plukken. Er komt ook een mooie ontmoetingsplek met een grote stamtafel. We werken nu vooral nog aan de kantoren en de winkel. We gaan onze stinkende best doen om in juni klaar te zijn voor de opening."

De kas kwam ter beschikking door twee Westlandse families die deze locatie beschikbaar hebben gesteld. "Het is nu aan ons om er de mooiste groentewinkel van onze gemeente van te maken. Het is een droom van ons allemaal."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Naaldwijk