Archief
WOS

WOS

Vier mensen in Midden-Delfland koninklijk onderscheiden

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in het kader van de jaarlijkse Lintjesregen aan vier mensen uit Midden-Delfland een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

De uitreiking was dit jaar bij Op Hodenpijl in Schipluiden. Alle vier de inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hans Bruggeman uit Maasland is al jaren nauw betrokken bij de Culturele Vereniging Masalant, onder andere als penningmeester, secretaris en programmeur. Ook zet hij zich met hart en ziel in voor de Rooms-katholieke parochie Onze-Lieve-Vrouw van Sion: daar was hij archivaris, secretaris/penningmeester en adviseur in diverse werkgroepen. Verder is of was Bruggeman actief bij basisschool Aloysius (bestuurslid), de Neurofibromatose Vereniging Nederland (penningmeester en secretaris) en gymnastiekvereniging NTO Maasland (penningmeester).

Bernadette de Groot-Lengkeek uit Schipluiden doet vrijwilligerswerk voor de stichting Wijkpastoraat Rotterdam West. Daarvoor legt zij huisbezoeken af, doet ze de redactie voor het Buurtkerkbulletin, helpt ze mee bij kinderactiviteiten en is ze lid van de klankbordgroep en de Raad van Advies en werkgroep Communicatie. Zij was een van de initiatiefnemers van het Taalcafé Delft. Daar stuurt De Groot een groep vrijwilligers aan, doet ze organisatorische activiteiten, verzorgt ze het taalmateriaal en doet ze publiciteit via social media. De Groot is tevens betrokken bij DelftseBuur (NT2-specialist, vakantieactiviteiten nieuwkomers, taalmateriaal, buddy, voorzitter en Platform Welkom in Delft (vertegenwoordiger Taalhuis Delft en DelftseBuur).

Sjaan van Roon-Poot uit Maasland heeft diverse bestuursfuncties vervuld, waaronder die van voorzitter, bij Hosanna Maasland. Bij de Protestantse Gemeente Maasland is zij betrokken als diaken en wijkdame. Verder zet zij zich in bij ASVZ Maassluis locatie Koningshof, waar zij het vervoer van bewoners en de begeleiding van activiteiten verzorgt.

Kees Snijders uit Schipluiden doet veel vrijwilligerswerk voor de Protestantse gemeente Schipluiden. Onder andere als penningmeester, maar ook als geluidstechnicus en redacteur van het kerkblad. Bij basisschool De Ark was hij penningmeester. Verder is hij betrokken bij PCOB/KBO (bezorging kerkblad) en Door Eendracht Sterk (penningmeester).