Archief
WOS/Jay Koek

WOS/Jay Koek

Drukte bij bakkerij Holtkamp: 'We maken in totaal duizenden tompoucen'

Bakkers die volop werken aan verse tompoucen, de telefoon die om de paar minuten afgaat voor een nieuwe bestelling en medewerkers in de winkel die steeds de tompoucen moeten bijvullen: bij bakkerij Holtkamp in Maassluis is het erg druk in aanloop naar Koningsdag.

Bij de patisserie in de binnenstad van Maassluis is het traditiegetrouw ieder jaar erg druk rond Koningsdag. In de bakkerij wordt gewerkt aan in totaal duizenden tompoucen. De dag voor Koningsdag staat de winkel voor de bakkerij al vol klanten.

Holtkamp verwacht een nog grotere drukte tijdens Koningsdag en dan is de winkel vroeg geopend. "De winkel gaat om 05.00 uur al open, dan staan er altijd al veel mensen bij de deur te wachten", vertelt Fabian Holtkamp, die de zaak in 2021 heeft overgenomen van zijn vader.

Er staan al duizenden tompoucen in bestelling voor Koningsdag. Mensen komen van ver om de tompoucen te halen. "Zelfs mensen uit België en Frankrijk hebben gebeld om tompoucen te halen. Dat is echt iets om trots op te zijn", vertelt Holtkamp.

Om alle tompoucen op tijd af te krijgen, werken de bakkers dag en nacht door. "Het is heel erg hard werken, gelukkig hebben we deze enorme drukte ook maar één keer per jaar", vertelt Holtkamp. Om in de drukte veel tompoucen te maken, werkt de gepensioneerde oud-eigenaar Koos Holtkamp mee in de bakkerij.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis