Livestream Ondo

Korfballers Ondo verslaan concurrent, eerste nederlaag Valto

De korfballers van Ondo hebben bij de hervatting van het veldseizoen direct een belangrijke overwinning geboekt. Concurrent Koag werd in 's-Gravenzande met 17-14 opzij gezet.

De wedstrijd in de overgangsklasse D ging in de eerste helft lang gelijk op, maar in de laatste tien minuten voor rust liep de thuisploeg van een 7-6 voorsprong uit naar 11-6 halverwege. In de tweede helft bleef Ondo het goed doen en stond het op een gegeven moment zelfs 16-10. De gasten uit Krimpen aan den IJssel kwamen nog wel terug tot 16-14, maar dichterbij kwam Koag niet.

Ondo is door de zege weg van de laatste plaats. De puntenverschillen onderin zijn miniem.

Streek- en competitiegenoot Valto was in de eerste helft van het veldseizoen nog ongeslagen (7 overwinningen en een gelijkspel), maar aan die reeks kwam direct een einde. Nummer 3 GKV was Gorinchem met 24-18 te sterk. De thuisploeg stond vanaf het begin aan de leiding en kwam vervolgens geen moment meer in de problemen. Valto blijft ondanks de nederlaag koploper, maar de voorsprong op Excelsior (2 punten) en GKV (3 punten) is geslonken.