WOS/Andre Zijlstra

Geen stunt handbalsters Velo tegen landskampioen

De handbalsters van Venéco/Velo zijn er zondagmiddag niet in geslaagd te stunten tegen landskampioen Handbal Venlo. De Wateringsen kwamen dichtbij, maar verloren uiteindelijk met 21-24.

Velo kon in eigen huis lang in de eerste helft lang bijblijven, maar zag de ploeg uit Limburg in de laatste tien minuten voor rust uitlopen naar een 12-17. Na de thee behield Venlo zo'n tien minuten een comfortabele voorsprong van vijf doelpunten, maar daarna sloop Velo steeds wat dichterbij. Via 17-21 werd het nog 19-22 en zelfs 20-22 en 21-23. Dat bleek enkele minuten voor tijd het dichtste bij dat de thuisploeg kon komen. In de slotminuut werd het nog 21-24.

Door de nederlaag blijft Velo tweede in kampioenspoule A. Handbal Venlo heeft nu drie punten voorsprong en hoewel de twee ploegen elkaar volgende week opnieuw treffen, lijkt de landskampioen wel zeker van een plek in de finale om de landstitel.

Nico Stet blikt terug op de wedstrijd:

Quintus uitgeschakeld om de prijzen

De dames van Quintus verloren in kampioenspoule B voor de derde keer op rij. Nu was Kwiek in Raalte nipt te sterk: 26-24. Quintus staat nu laatste in de groep en daarmee is zelfs de strijd om een Europees ticket ver weg.

Quintus begon goed en kwam zelfs met 5-12 voor, maar bij rust was de stand 13-13. Ook in de tweede helft kwamen de gasten goed uit de starblokken en stond Quintus zelfs 15-19, maar kon de ploeg het opnieuw niet vasthouden.

PSV Handbal - HV Quintus 24-35

Aristos - HV Quintus 2 21-28