Mark Valstar

Monster stap dichter bij kampioenschap na zege in Naaldwijk

Nadat Sportclub Monster vorige week de eerste nederlaag leed, heeft de koploper van de derde klasse B deze zaterdag wel goede zaken gedaan. De ploeg won in en tegen Naaldwijk met 1-4.

Op sportpark De Hoge Bomen kwam Monster na ongeveer tien minuten op voorsprong via Jurgen Warbout en daarna controleerde het de wedstrijd zonder grote kansen. Toch kwam de thuisploeg uit het niets op gelijke hoogte door een doelpunt van Randy van Schelt. Lang kon Naaldwijk daar niet van genieten, want niet veel later maakte Vince Franken de 1-2. Na rust nam Monster afstand van Naaldwijk. Eerst met de tweede van Jurgen Warbout, die de keeper een-op-een omspeelde. Diezelfde Warbout gaf de voorzet op Jordi van Maanen, die de eindstand op 1-4 zette.

Jari Kouwenhoven (Naaldwijk) over de derby:

Tiental MVV'27 wint Midden-Delflandderby met minimaal verschil

MVV'27 heeft een moeizame wedstrijd tegen buurman Schipluiden gewonnen. Er gebeurde weinig totdat Schipluiden een strafschop kreeg en die benutte. In de tweede helft maakten de Maaslanders na een pass van Laurens van Rooijen op Wijnand van der Schee gelijk en Dennis Louter bracht de stand daarna op 1-2. Een smet op het duel was de rode kaart van aangever van beide doelpunten Laurens van Rooijen. Voor Schipluiden zal directe handhaving een enorme opgave worden. MVV'27 mag blijven dromen over nacompetitie om promotie.

Doelpuntenmaker Dennis Louter blikt terug op de wedstrijd:

Degradatie lijkt onafwendbaar voor VDL

In de derde klasse D lijkt het doek te gaan vallen voor VDL. De Maassluizers verloren van Deltasport met 0-3. Degradatie komt hierdoor steeds dichterbij. VDL leek bezig aan een opmars met drie gewonnen wedstrijden achter elkaar. De opmars werd vorige week echter gestuit door een 3-1 nederlaag tegen concurrent Botlek. Nu volgt dus een tweede nederlaag op rij, tegen de nummer een-na-laatst. Al na twee minuten kwam VDL achter. Ondanks de jacht op een doelpunt en een rode kaart voor de Vlaardingers kwam de ploeg niet dichterbij. Nadat eerst de 0-2 viel, scoorde Deltasport via een strafschop 0-3.