Unicum Westlands Schoolvoetbal Toernooi

Kameleon en Julianaschool winnen schoolvoetbaltoernooi

Het Westlands Schoolvoetbaltoernooi is woensdagmiddag bij de jongens gewonnen door basisschool De Kameleon uit 's-Gravenzande. De Koningin Julianaschool uit De Lier had de best voetballende meisjes.

Het toernooi werd na drie jaar afwezigheid (coronapandemie) weer gehouden. Nadat een week eerder de voorrondes waren gehouden, was het nu op het complex van VV Maasdijk tijd voor de finaledag. Zestien jongensteams en acht meisjesteams streden om de titel.

De finale bij de jongens ging tussen De Blinkerd (Monster) en De Kameleon ('s-Gravenzande). Voor rust nam De Blinkerd een 2-1 voorsprong door twee fraaie afstandsschoten, maar na de rust deed de Kameleon zijn naam eer aan en veranderde de stand met twee doelpunten in een 3-2 overwinning.

De Blinkerd moest uiteindelijk twee keer genoegen nemen met een tweede plaats, want de school had ook bij de meisjes de finale gehaald. Tegen de Koningin Julianaschool (De Lier) bleef het lang 0-0 en leek het aan te komen op penalty's. Maar een fraai doelpunt van de Lierse school besliste de eindstrijd.