Archief

Geen bezwaar voor Maassluis bouwproject Noordvliet

Ondanks een 'gebrek aan participatie' heeft de Maassluise gemeenteraad een verklaring van geen bezwaar afgegeven voor de bouw van het appartementencomplex aan de Noordvliet 159.

Bewoners van de nabijgelegen Lijnbaan willen dat het nieuwe appartementencomplex lager wordt dan in de plannen staat. Een vertegenwoordiger van de bewonersvereniging gaf aan de gemeenteraad een verslag van het verloop van een overleg dat slechts 48 uur van tevoren was aangekondigd. "Tijdens de avond werden papieren uitgewisseld tussen gemeente, projectontwikkelaar en architect zonder de bewonerscommissie daarover in te lichten. Ook was het gespreksverslag incompleet en niet eerst in concept naar de bewonersverenging gestuurd", gaf hij aan. Daarnaast liet hij weten dat de bewoners direct akkoord zouden geven op de bouwplannen als het te bouwen appartementencomplex een etage minder hoog zou worden, zodat zij meer privacy hebben.

De bewonersvereniging pleit voor meer hoor en wederhoor in plaats van pappen en nat houden. "Niemand is erbij gebaat als wij bezwaren gaan maken die de voortgang van het project in gevaar kunnen brengen", aldus bewonersvereniging Lijnbaan.

Een vertegenwoordiger van projectontwikkelaar H2M vond het jammer dat de bewoners niet hebben gewacht op een reactie van de architect om ideeën te opperen voor een lagere bouwhoogte van het complex maar het vertrouwen in de relatie heeft opgezegd. "Ik denk oprecht dat we een mooi complex kunnen neerzetten in dit stukje Maassluis."

Verschillende raadsleden gaven aan dat zij vooral bezwaar hadden tegen de manier van participeren. "Aan bewoners informeren is iets anders dan met bewoners participeren. Er is geen actieve deelname van de bewoners geweest." VSP Maassluis hoopt dat de toezeggingen voor meer hoor en wederhoor worden nagekomen. "Want er moet wel iets gedaan worden aan de verpaupering van deze bedrijfslocatie met vervallen opstallen." D66 heeft geen bewaar tegen de bouwhoogte "Een etage eraf zorgt ook voor minder woningen."

Wethouder Sjoerd Kuiper gaf ten slotte aan dat de gemeenteraad zelf heeft vastgesteld dat de verantwoordelijkheid voor de participatie bij de projectontwikkelaar ligt en niet bij de gemeente. Ondanks het gebrek aan participatie heeft de gemeenteraad met 16 voors en 6 tegens een verklaring van geen bezwaar afgegeven. De verklaring is nodig voor de vergunningsfase voor de bouw van de negen woningen op de locatie van Noordervliet 159. In de vergunningsfase kan nog bewaar gemaakt worden en is er de mogelijkheid om de strijdende partijen dichter bij elkaar te brengen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis