Ruud Vermeer Fotografie

FC Westland wint knap van nummer 3

De zaalvoetballers van FC Westland hebben dit weekend goede zaken gedaan voor lijfsbehoud in de eerste divisie. Nummer drie Zeemacht kwam op bezoek en werd met een ruime 7-2 verslagen.

De twee ploegen gaven vanaf het begin meteen hoog druk en gunden elkaar geen centimeter. Karam Boukhari opende de score, maar Zeemacht zette de score binnen de minuut op 1-1. Een fase met kansen over en weer resulteerde uiteindelijk in een 3-1 voorsprong voor de Westlanders na doelpunten van Mo Maatoug en Mo Mouchin.

Na rust werd het spelbeeld met name bepaald door de thuisploeg. Met goed veldspel kon het constant man-meer-situaties creëren voor de neus van de Noord-Hollande doelman. De Westlanders konden de kansen echter niet verzilveren en in plaats daarvan werd het 3-2. Daarna vielen de Westlandse doelpunten wel en liep FC Westland dus uit naar een 7-2 eindstand.

Op 28 april speelt FC Westland de laatste wedstrijd van het seizoen. In sporthal Hoge Veld is Scagha'66 de tegenstander. De ploeg uit Schagen zal dan naar waarschijnlijkheid al kampioen zijn. FC Westland hoopt opdat moment al zeker te zijn van lijfsbehoud in de eerste divisie. Het is dan afhankelijk van OACN Boys uit Spijkenisse, dat in de komende twee duels minimaal één keer moeten verliezen.