Twitter/Lyra

Lyra bezorgt Monster eerste nederlaag dit seizoen

In De Lier heeft Lyra met 3-1 gewonnen van Monster. Het is de eerste verliespartij voor de koploper in de derde klasse B.

Lyra pakte na vijf minuten de voorsprong via een strafschop die werd benut door Thom Kuyvehoven. Daarna was het Monster dat de klok sloeg en de Liernaren onder druk bleef zetten. Het leek de zaken recht te zetten met een snelle gelijkmaker van Jesper Warbout na rust. Lyra bleef het grootste gedeelte van de tweede helft in de verdrukking. Maar in de slotfase bleek het zeer effectief met een doelpunt van Dyon Lemckert en in de blessuretijd ging Monster-keeper Broch in de fout waardoor Kuyvenhoven zijn tweede treffer van de middag kon maken.

Verburch en KMD in evenwicht, sensatie in Schipluiden

Nummer twee Verburch heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Monster en had een klein beetje dichterbij kunnen komen. Maar het kwam tegen KMD in Wateringen niet verder dan 2-2. De Poeldijkers verspeelde zelfs een voorsprong van twee doelpunten. KMD was in de eerste helft zeer matig maar kwam na rust goed terug en hield een punt over.

Met dat punt schiet het niet zo veel op. Het ziet zelfs een concurrent tegen nacompetitie dichterbij komen. Schipluiden won met een ruime 3-0 van Naaldwijk. In de eerste helft schoot Sjoerd Boks de Midden-Delfanders terecht op voorsprong. Diezelfde Boks werd na rust neergelegd in het strafschopgebied en vanaf elf meter scoorde Chris van Beurden de tweede. De derde kwam op naam van Koen Gobel. Voor Schipluiden gloort er weer hoop op directe handhaving.

Katwijk - Excelsior Maassluis 6-2 (2-1)