Archief
Martin Visser

Midden-Delflandprijs 2023 voor Michel van Ruijven

De Midden-Delflandprijs 2023 gaat naar Michel van Ruijven uit Schipluiden voor zijn betrokkenheid bij de Midden-Delfland Vereniging (MDV) en het Midden-Delflandgebied.

De prijs werd uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging. De winnaar kreeg het bijbehorende kunstwerkje, de 'kievit'.

Van Ruijven krijgt de prijs onder andere voor zijn werkzaamheden als coördinator en gids van themawandelingen. Ook is hij bedenker van fietsroutes, voorzitter van de werkgroepen Paden en Bomen en oud-bestuurslid van de MDV. Als enthousiast fietser en kenner van het Midden-Delflandgebied initieerde hij de Boerderijenfietsroute, het fietsboekje 'Kethel, Kandelaar en andere kernen', de Kunst- en Cultuurhistorische fietsroute Midden-Delfland en de Fietsroute Levend Landschap. Ook is Van Ruijven betrokken bij het Bezoekerscentrum Midden-Delfland.

De Midden-Delflandprijs is een prijs die wordt toegekend aan een vrouw of man die zich met overtuiging inzet voor behoud, verbetering en/of bescherming van het Midden-Delflandgebied. De vorige winnaar was bomenman Piet van der Eijk.