Archief
Spatwater

Spatwater

'Groene klimaatpleinen' voor inwoners Westland en Maassluis

Bij drie tuincentra in Westland vind je sinds kort een 'groen klimaatplein'. Inwoners van Westland en Maassluis kunnen daar terecht als ze aan de slag willen met de verduurzaming van hun woning.

Tuincentrumbezoekers kunnen voorbeelden zien van het opvangen en bergen van water in de tuin, een groen dak, inheemse beplanting en alternatieven voortuintegels. Ze kunnen er terecht voor tips, en speciaal opgeleide tuincentrummedewerkers beantwoorden hun vragen.

"Het is belangrijk dat de overheid en de inwoners allemaal dezelfde kant opgaan", zegt wethouder Michiel Ferwerda in het WOS TV-programma Westland Report. "We kunnen bijvoorbeeld denken aan de wateroverlast bestrijden. De overheid kan grotere projecten aanpakken, mensen kunnen een bijdrage leveren met bijvoorbeeld een eenvoudige regenton. Daar vangen ze dan water in op."

De wethouder is zelf ook bezig met verduurzaming van zijn eigen woning. "Een aantal jaar geleden heb ik een daktuin aangelegd op mijn schuurdakje. Het was best een zoektocht naar wat kan erop en wat kan er goed werken. Maar dat is experimenteren geweest. Hier (bij de klimaatpleinen, red.) krijg je tools aangereikt om daar een succes van te maken.

De groene klimaatpleinen vind je bij Tuincentrum Boers in Maasdijk, Intratuin 's-Gravenzande en De Carlton in 's-Gravenzande.

Meer over de groene klimaatpleinen zie je vanaf woensdagavond 18.00 uur op WOS TV in Westland Report. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.