Archief
WOS

WOS

Corneille per direct weg bij Excelsior Maassluis

Dogan Corneille is niet langer de hoofdtrainer van voetbalclub Excelsior Maassluis. De oefenmeester en het technisch management van de club hebben besloten de samenwerking per direct te beëindigen.

De beslissing volgt daags na de 3-4 nederlaag tegen Scheveningen. Het was alweer de zesde nederlaag na de winterstop in tien wedstrijden.

Corneille was vijf jaar eindverantwoordelijke in Maassluis. In zijn eerste seizoen eindigde de club zelfs op een knappe tweede plaats in de tweede divisie. Ook in de seizoenen daarop handhaafde het zich uiterst eenvoudig en won het daarnaast de Voetbal Rijnmond Cup en bereikte Excelsior vorig seizoen nog de achtste finales van de landelijke KNVB-beker.

"We hebben dit besluit volledig in het belang van de club genomen", zegt Corneille. "Deze beslissing doet me uiteraard veel pijn in mijn hart en het is dan ook zeker geen gemakkelijk besluit geweest. De afgelopen vijf jaar heb ik met onwijs veel plezier bij deze club gewerkt en daar wil ik iedereen binnen de club ook voor bedanken."

Steye Jacobs

Steye Jacobs zit zaterdag tegen Katwijk op de bank namens Excelsior Maassluis. Hij zou volgend seizoen Corneille sowieso al opvolgen als hoofdtrainer. Excelsior Maassluis staat momenteel op de vijftiende plek in de tweede divisie. Corneille: "Ik verwacht van deze spelersgroep dat ze de komende 6 wedstrijden laten zien wat ze écht waard zijn. Ik kom snel als supporter kijken en een ieder de hand schudden waarmee ik zo fijn heb samengewerkt."

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis