Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 14: Regioteams naar halve bekerfinale

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Voetbal - Na de zondagselectie van Westlandia hebben ook Westlandia 2 en Velo 2 zich geplaatst voor de halve finale van de districtsbeker. Westlandia 2 speelde met 2-2 gelijk tegen het tweede elftal van Barendrecht, maar won na strafschoppen. Velo 2 was met 4-0 te sterk voor Nieuwenhoorn 2.

Zaterdag

Rugby- RC Hoek van Holland heeft in een spannende wedstrijd in de trophy poule met 18-16 gewonnen van de Oisterwijk Oysters.

Vrijdag

Tennis - Arantxa Rus is in de kwartfinale van het ITF-toernooi in Santa Margherita di Pula uitgeschakeld. De als zevende geplaatste Sonay Kartal was haar in drie sets de baas: 7-5, 1-6 en 6-1.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus heeft vrij eenvoudig de kwartfinales bereikt op het ITF-toernooi in Santa Margherita di Pula (Italië). Haar tegenstander Angelica Moratelli moest bij een 6-3, 2-1 stand in het voordeel van de Monsterse opgeven.

Zwemmen - Niels Dijkshoorn heeft zich bij de Eindhoven Qualification Meet geplaatst voor de finale van de 200 meter rugslag. De 's-Gravenzander zwom in zijn serie een tijd van 2:02.65, goed voor de vierde plek. De finale is donderdagmiddag. Bij de Eindhoven Qualification Meet zijn tickets te verdienen voor de WK's langebaan in Fukuoka, Japan (14-30 juli 2023) en Doha, Qatar (2-18 februari 2024).

Voetbal - De voetbalsters van FC 's-Gravenzande zijn woensdagavond uitgeschakeld in het Haaglanden Voetbal Toernooi. Uit bij RKAVV kwam 's-Gravenzande via Fee Golin en Femke Sjoerdsma tot twee keer toe op voorsprong, maar werd het uiteindelijk 2-2. Daardoor moest het aankomen op strafschoppen. De ploeg uit Leidschendam was vanaf de stip beter.

Woensdag

Korfbal - Tom van de Burgt is ook komend seizoen hoofdtrainer bij Ondo. De oefenmeester is bezig aan zijn eerste jaar in 's-Gravenzande. Al heel snel werd het voor hem duidelijk dat hij daar nog minimaal een jaar aan zou vastplakken. Van de Burgt wordt na de zomer ondersteund door Gideon van der Kaaij, die nu Ondo 2 coacht.

Tennis - Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in Santa Margherita di Pula (Italië). De 32-jarige Monsterse versloeg Machaela Laki uit Griekenland met twee sets: 6-3 en 6-1. Rus won dit toernooi in het verleden al vier keer.

Dinsdag

Voetbal - FC 's-Gravenzande is uitgeschakeld in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi. De Westlanders verloren met 1-2 van HBS. 's-Gravenzande kwam in de 68ste minuut op een 1-0 voorsprong via Frank Broos. Vlak daarna werd het echter gelijk. Vlak voor het eindsignaal scoorde HBS de winnende.