WOS/Martijn Molenaar

Westlandia naar halve finales districtsbeker

Het zondagelftal van Westlandia heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finales van de districtsbeker. De Naaldwijkers waren in Leidschendam met 1-2 te sterk voor RKAVV.

De gasten kwamen na twintig minuten op voorsprong door een doelpunt van Dinand Kuhn, na een voorzet van Hidde van der Arend. 0-1 was ook de ruststand. In de tweede helft maakte RKAVV het spel,, maar het duurde uiteindelijk tot een kwartier voor tijd voordat de gelijkmaker op het scorebord stond.

Vanwege een eetpauze (ramadan) en enkele blessurebehandelingen telde de scheidsrechter tien minuten blessuretijd bij. Daarin maakte Sergi Roeleveld de winnende treffer. Hij strafte, na een vrije trap van Jeremy van Uunen, een fout in de verdediging van RKAVV af. Na in totaal negentien minuten extra tijd - door een opstootje lag het spel opnieuw stil - floot de scheidsrechter af.

Dankzij deze overwinning is Westlandia direct geplaatst voor de eerste voorronde van de landelijke KNVB-beker van het komende seizoen. De volgende tegenstander in de districtsbeker is nog niet bekend.