Archief
WOS

WOS

Last onder dwangsom voor handel in afslankpillen met amfetamine

Burgemeester Arends van Westland heeft een last onder dwangsom opgelegd aan een man, die vanuit zijn woning in Poeldijk handelde in afslankpillen met amfetaminen.

Als de man, die inmiddels niet meer in Poeldijk woont, opnieuw de fout ingaat, krijgt hij een boete van 6.000 euro met een maximum van 12.000 euro. Daarna kan de burgemeester een nieuwe, hogere last onder dwangsom opleggen.

De zaak kwam aan het licht toen iemand in het ziekenhuis werd opgenomen met verschijnselen die optreden bij harddrugsgebruik. Er bleek amfetamine in het bloed te zitten. Deze persoon verklaarde afslankpillen te hebben gebruikt. Na onderzoek bleek dat in die pillen amfetamine zat.

Op grond van de Opiumwet is het verboden een middel als amfetamine te maken, in bezit te hebben of te verhandelen. "Ondermijnende criminaliteit is onacceptabel en wordt keihard aangepakt", aldus de burgemeester, die de bevoegdheid heeft op te treden tegen de handel in verdovende middelen. "Alle inspanningen zijn er op gericht personen die hierbij betrokken zijn zo min mogelijk criminele bewegingsvrijheid te geven."

Het opleggen van de last onder dwangsom staat los van de strafrechtelijke vervolging.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland