Livestream Velo handbal

Velo wint in play-offs dankzij wederopstanding

De handbaldames van Venéco/Velo hebben de eerste wedstrijd in de play-offs om het landskampioenschap gewonnen. Eenvoudig ging het niet tegen V&L, de Wateringsen moesten een achterstand van tien punten goedmaken.

Velo had zich als nummer vier geplaatst voor de play-offs, terwijl V&L in de reguliere competitie 'slechts' achtste werd. Toch was het de ploeg uit het Limburgse Geleen die het beste uit de startblokken kwam. V&L had bij rust in Wateringen een 11-17 voorsprong en kwam na tien minuten spelen in de tweede helft zelfs met 15-25 voor.

In vijf minuten tijd kwam Velo terug tot 20-26, maar het duurde tot de laatste tien minuten (stand 23-28) voordat de thuisploeg het gat écht kon dichten. Bij het ingaan van de laatste drie minuten was de stand eindelijk weer gelijk (29-29) en niet lang daarna kwam Velo zelfs op voorsprong. Nadat de 31-29 was gevallen (nog een halve minuut te gaan) deed V&L nog iets terug, maar de Limburgsen konden een Wateringse zege niet meer voorkomen.

Trainer Nico Stet over deze moeizame zege:

Quintus niet opgewassen tegen VOC

Streekgenoot Quintus was, zoals min of meer verwacht, in de andere poule van de play-offs niet opgewassen tegen VOC. In Amsterdam werd het 37-22. De meervoudig landskampioen had na een kwartier spelen al een 11-3 voorsprong en bij rust stond het 19-11. Daarmee kwam de thuisploeg in de tweede helft niet meer in gevaar.

Heren Quintus verslaan BFC

In de eredivisie bij de heren boekte Quintus een 32-28 zege op concurrent BFC. Nadat de Heulenaren in de eerste helft een marge van drie doelpunten hadden opgebouwd, kwam de ploeg van trainer Ruben Schelbert lang niet echt in de problemen. In de tweede helft naderden de gasten uit Beek Quintus nog wel tot op een punt (27-26), maar daarna liep de thuisploeg weer uit.D

Door de zege verstevigt Quintus de tweede plek achter koploper Houten.

HV Quintus - Beekse Fusie Club 32-28

HV Quintus 2 - Beekse Fusie Club 2 34-31