Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 13: Steenbergen wint in Friesland

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Priscilla Steenbergen heeft het deze zondag het Fries Open op haar naam geschreven. De speelster uit Maasdijk was in de finale met 5-4 te sterk voor Noa-Lynn van Leuven.

Zaterdag

Rugby - RC Hoek van Holland heeft in de trophy poule verloren van Diok. Ondanks een goede eerste helft werd er in Leiden met 26-19 verloren.

Vrijdag

Badminton - Velo moet het volgend seizoen doen zonder een van de beste spelers. Nick Fransman, dit seizoen in het herenenkel vrijwel wekelijks goed voor de nodige punten, vertrekt naar het Haagse Drop Shot.

Woensdag

Handbal - Nico Stet staat ook volgend jaar aan het roer bij Venéco/Velo. De oefenmeester heeft zijn contract in Wateringen met één seizoen verlengd. Velo is bezig aan een uitstekend debuutjaar in de eredivisie. De reguliere competitie werd afgesloten met een vierde plek.

Dinsdag

Voetbal - Het zondagelftal van Westlandia heeft de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi bereikt. De Naaldwijkers wonnen in eigen huis met 3-0 van TAC'90. Zion Vallies maakte alle drie de doelpunten. De volgende tegenstander is Voorschoten'97.

Handbal - De heren van Quintus zijn klaar in het bekertoernooi. De Heulenaren verloren in de kwartfinale van Herpertz/Bevo, dat uitkomt in de BeNe-League. Het werd 28-33.

Maandag

Voetbal - Het zondagelftal van Westlandia speelt in de kwartfinale van de districtsbeker tegen RKAVV. De twee ploegen zijn competitiegenoten in de vierde divisie. Afgelopen februari speelden de ploegen doelpuntloos gelijk. De loting voor de reserve-elftallen: Barendrecht 2 - Westlandia 2, Velo 2 - Nieuwenhoorn 2. De wedstrijden worden gespeeld in het paasweekend.

Padel - Steffie Weterings is dit weekend Nederlands kampioen padel geworden. De Hoekse en haar partner Marcella Koek waren favoriet op de NK.