Archief
Monique Wollendorf

Schoolvoetbaltoernooi hoopt op meer speellocaties

Na een afwezigheid van drie jaar door de coronapandemie gaat volgende maand het Westlands Schoolvoetbaltoernooi weer van start. 45 basisscholen met meer dan 100 teams doen mee.

De voorrondes worden dit jaar op 12 april gehouden op de complexen van HVC'10 in Hoek van Holland en VV Naaldwijk en Westlandia in Naaldwijk. VV Maasdijk is een week later gastheer voor de finalewedstrijden.

Voor de organisatie was het dit jaar een flink karwei om een speellocatie te vinden voor alle wedstrijden. Het grote sportpark van FC 's-Gravenzande is vanwege verbouwingen niet beschikbaar. Daarnaast zijn niet alle Westlandse voetbalclubs bereid hun velden ter beschikking te stellen. "De commissie kan best één of twee locaties erbij hebben", zo staat in een persbericht.

8x8

De scholieren spelen 8x8 volgens de richtlijnen van de KNVB en ze doen dat op een half voetbalveld. De 45 scholen leveren in totaal 102 teams af: 70 jongens- en 32 meisjesteams. Bij de meisjes verdedigen de leerlingen van de Prins Willem-Alexanderschool uit ’s-Gravenzande de wisselbeker en de jongens van de Prins Willem-Alexanderschool uit De Lier proberen de bokaal opnieuw mee naar huis te nemen.

De winnaars van het toernooi gaan in de maand mei door naar de regionale toernooi. Uiteindelijk kan een school kampioen van Nederland worden.

Categorieen:
Nieuws Sport Westland