Archief
Rijk Zwaan

Rijk Zwaan

Prijs voor nieuwe snackpaprika van Rijk Zwaan

Rijk Zwaan heeft met de snackpaprika Tatayoyo de Innovation Award 2023 van de tuinbouwbeurs Fruit Logistica in Berlijn gewonnen.

De peper heeft een uitgesproken en sterke smaak die afkomstig is van wilde pepers. Bezoekers van de beurs konden stemmen op tien innovaties. Met ruim een kwart van de stemmen won de Tatayoyo peper de gouden Fruit Logistica Innovation Award (FLIA). Het is de derde keer dat het verdelingsbedrijf uit De Lier de onderscheiding heeft gewonnen; eerder was dat in 2006 en 2017.

Toen de veredelaars van Rijk Zwaan een 'wilde' paprika ontdekten die barstte van de smaak, voelden ze meteen dat dit de kans was om echt iets anders te creëren, zo is op de website van het bedrijf te lezen. De bedoeling was een paprika te kweken die niet alleen zoet is, maar ook hartig en aromatisch van smaak is. Qua grootte zit de Tatayoyo tussen de gewone paprika en de snackpaprika in en bevat het vrijwel geen zaadjes.

Wanneer de nieuwe snackpaprika hier in de winkel ligt is nog niet duidelijk. Telers en retailers in Noord-Amerika zijn al begonnen met de introductie van Tatayoyo.