WOS/Martijn Molenaar

Heren Quintus laten punt liggen in derby bij Hellas

De handballers van Quintus hebben in de topper tegen streekgenoot Hellas een punt laten liggen. In Den Haag maakte de thuisploeg in de laatste halve minuut nog gelijk: 30-30.

Quintus speelde een goede wedstrijd en stond (na een 14-16 ruststand) in de tweede helft zelfs met 18-23 voor. Hierna vocht Hellas zich terug, wisselde in de aanval de keeper voor een extra veldspeler en kwam stap voor stap dichterbij. Aan de overkant verzuimde Quintus op enkele beslissende momenten in de slotfase te scoren. In de laatste twintig seconden maakte Hellas de 30-30, waardoor beide ploegen de punten moesten delen.

Quintus en Hellas delen de tweede plek in de eredivisie. Koploper Houten won wel en staat nu twee punten 'los'.

Trainer Ruben Schelbert blikt terug:

Dames: Quintus en Velo winnen

In de eredivisie bij de dames boekte Quintus een belangrijke zege op het hoger genoteerde Volendam: 30-23. In eigen huis keek Quintus in de eerste helft enige tijd tegen een achterstand aan en was de voorsprong bij rust nipt: 14-13. In de tweede helft liep de thuisploeg langzaam verder uit.

Het dit seizoen verrassend sterke Velo kende in Eindhoven weinig problemen met mede-promovendus PSV. Bij rust stond er al een 7-19 stand op het scorebord. In de tweede helft mocht de thuisploeg iets terugkomen, maar echt dichtbij kwam het niet: 20-32.