Archief

Vervangende veerboot Maassluis-Rozenburg valt tegen

De defecte veerboot tussen Maassluis en Rozenburg wordt al enige tijd vervangen door het kleine veerbootje 'De Otter'. Alleen kan op deze boot geen gemotoriseerd verkeer meevaren. En dat is volgens reizigers niet het enige nadeel.

"Waar te beginnen?", zegt een vrouw die op de boot staat te wachten. Het feit dat de boot maar één keer per uur vaart is voor haar al een probleem. De Otter kan door het formaat van de boot ook niet aanmeren op de gebruikelijke plaats. In Rozenburg moet hij zelfs zo'n twee kilometer verderop aanmeren. Voetgangers worden daarom met de bus vanuit het centrum van Rozenburg naar de halte gebracht. "Maar de boot vertrekt zeven minuten nadat de bus uit het dorp rijdt. Dus als je twee minuten later bent, mis je de boot al", vertelt de vrouw.

Een oudere man legt uit dat het kleine bootje ook voor hem niet ideaal is. "Ik moet nu altijd geholpen worden om met mijn fiets op de boot te komen."

Maandag meldde de provincie Zuid-Holland dat het de rederij heeft gesommeerd om binnen vier weken een autoveer klaar te hebben. In de tussentijd willen ze er voor zorgen dat De Otter ook op de gebruikelijke haltes kan aanleggen. Een passagier las dat nieuws en reageerde: "Ik vind het een beetje jammer dat het zo lang duurt. Er had al veel eerder ingegrepen moeten worden."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis