Archief
WOS

WOS

Voldoende geld voor nieuw uurwerk Woudtse kerk

De protestantse kerk in 't Woudt krijgt waarschijnlijk komend voorjaar een nieuw uurwerk. De actie om geld voor de vervanging op te halen, heeft voldoende opgebracht.

Het huidige uurwerk van de Woudtse kerk is inmiddels ruim 40 jaar oud. Als de elektrische klok kapot gaat, kan die niet meer worden gemaakt. Er zijn namelijk geen reserveonderdelen meer. Daarom is vervanging nodig.

In 2019 zijn de Vrienden van de Woudtse kerk daarom een inzamelingsactie gestart. Door de coronapandemie duurde het wat langer om het benodigde bedrag van 9.000 euro bij elkaar te krijgen; er konden in 2020 en 2021 amper evenementen worden gehouden. Dit jaar kon dat wel, met als slotstuk een openluchtconcert op 10 september.

"Het bedrag dat we voorzien hadden, is bij elkaar", meldt desgevraagd Jan-Pieter van Woerden, secretaris van de stichting Vrienden van de Woudtse kerk. "Mede door de activiteiten. Maar we hebben ook spontane giften gekregen van particulieren uit de omgeving die de klok belangrijk vinden." Een van die giften kwam van een familie die vanuit hun huis uitkijkt op de kerk. "Die waren 25 jaar getrouwd en vroegen in plaats van cadeaus om geld. Dat hebben ze verdeeld onder goede doelen, waaronder ook de Woudtse kerk."

Inmiddels is ook een offerte aangevraagd. Die valt iets hoger uit dan in eerste instantie begroot, al hadden de 'Vrienden' daar wel al rekening mee gehouden. Naar verwachting kan de vervanging rond de start van het voorjaar van 2023 daadwerkelijk beginnen.

Eerder maakte de WOS onderstaande reportage over de vervanging van het uurwerk: