Archief
WOS

WOS

Westland Verstandig dreigt met motie tegen pumptrackbaan in Waelbos

De gemeenteraadsfractie Westland Verstandig gaat wethouder Michiel Ferwerda dringend vragen om de voorbereidingen voor een pumptrackbaan in het Waelbos in 's-Gravenzande direct te staken.

Dit doet de fractie naar aanleiding van een inloopochtend die Westland Verstandig afgelopen zaterdag voor betrokkenen organiseerde. De fractie is het oneens met de locatie van de pumptrackbaan, een combinatie van een BMX-baan en een skatepark. Zij zal in december een motie indienen in de gemeenteraad, als de voorbereidingen niet worden stopgezet.

Volgens de fractie is tot en met begin dit jaar door ontwikkelaar ONW toegezegd dat een heel mooi Waelbos op de hoek van Nieuwe Vaart/Rijnvaartweg zou komen en in 2019 hield een ingehuurde boomexpert daar een zeer goed en aanstekelijk verhaal over in De Kiem. "Daarna heeft ONW dat vaak herhaald en van de gedane beloften mochten de nieuwe bewoners uitgaan. De bewoners behoefden dus geen bezwaar te hebben tegen het kappen van het bestaande bos, want ze kregen eriets veel mooiers voor terug!"

Alternatieve locaties

Westland Verstandig oppert enkele alternatieve locaties voor de pumptrackbaan. De voorkeur van de partij gaat uit naar een locatie bij bestaande sportvoorzieningen, omdat daar wc's en voldoende parkeerruimte aanwezig zijn. Andere suggesties zijn: het park langs de Rijnvaartweg, of een plek elders in Dijckerwaal. Ook de buurt rondom fietsbrug De Snelbinder en het perceel bij de Jeu de Boulesclub aan de Monnikenlaan worden genoemd.

Wendy Kuijvenhoven, initiatiefnemer van de pumptrackbaan in het Westland, heeft haar zinnen niet gericht op een specifieke locatie. "Ik ben allang blij dat het onderwerp nu zo leeft. Ik zou de Westlandse jongeren vooral heel graag achter hun computer vandaan krijgen en weer buiten laten spelen. Een pumptrackbaan zou de perfecte oplossing kunnen zijn", aldus Kuijvenhoven.