Archief
WOS

WOS

Marck Hagen nieuwe voorzitter VNO-NCW in Noord- en Zuid-Holland

Streekgenoot Marck Hagen (42) is gekozen tot nieuwe voorzitter van de regionale ondernemersorganisatie VNO-NCW West, die de provincies Noord- en Zuid-Holland omvat.

Hagen, afkomstig uit De Lier, is sinds september 2021 voorzitter van VNO-NCW Westland-Delfland en sinds begin dit jaar lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW West. Naast die nevenfuncties werkt hij als innovatiedirecteur bij Kekkila-BvB in De Lier dat substraten produceert voor onder meer de tuinbouw en in meer dan honderd landen actief. Hagen is tevens oprichter en eigenaar van Wuvio, een bedrijf dat sinds 2003 milieuoplossingen biedt voor stofproblemen in de industrie.

De nieuwe voorzitter wordt voor een termijn van twee jaar aangesteld. Hij wil zich inzetten voor een ondernemingsklimaat dat innovatie en verandering stimuleert en faciliteert. "Het is de ongemakkelijke waarheid dat we niet kunnen blijven doen wat we altijd al deden. De mondiale problemen vereisen actie en daar hebben we niet al te lang de tijd meer voor", stelt hij. "Ondernemingen nemen risico’s en innoveren, er is ruimte nodig om dit te versnellen. Regelgeving, sociaal-economische afspraken, procedures en beschikbare locaties moeten die versnelling ondersteunen, als we naar een leefbare wereld streven zonder honger. De tijd die we hebben is beperkt", aldus Hagen.

Hagen volgt bij VNO-NCW West Audrey Keukens op, die ruim 4,5 jaar de functie van voorzitter heeft bekleed.