Archief
Gemeente Midden-Delfland

'30 flexwoningen voor Oekraïners en inwoners op terrein Euterpe'

De gemeente Midden-Delfland en woningcorporatie Wonen Midden-Delfland willen 30 flexwoningen neerzetten op de locatie 'Euterpe' in de Doelstraat in Maasland. Het plan is om daar vluchtelingen uit Oekraïne én lokale inwoners huisvesten.

De gemeente heeft een opgave om 51 vluchtelingen uit Oekraïne (tijdelijk) onderdak te bieden. Omdat daar op dit moment nog geen plek voor is, zijn die voorlopig gehuisvest in buurgemeente Westland. Het plan was altijd al om die vanaf volgend jaar zomer onder te brengen in de Doelstraat. Er is nu gekozen voor extra flexwoningen, om zo ook de druk op de lokale woningmarkt te verlichten.

In totaal gaat het dus om 30 flexwoningen, voor 51 vluchtelingen en 35 'lokale inwoners'. Het gaat om woningen van vier verschillende formaten: eenpersoons, tweepersoons, vierpersoons en zespersoons.

Twee keer tien jaar

De woningen mogen op deze locatie tien jaar blijven staan. Deze periode is voor woningcorporatie Wonen Midden-Delfland, die de woningen gaat verhuren, niet rendabel. Daarom mogen de woningen na die tien jaar worden verplaatst naar een andere (nader te bepalen) locatie voor een periode van nog eens tien jaar. Wonen Midden-Delfland investeert een bedrag van 7 à 8 miljoen in de realisatie van de woningen. De gemeente verhuurt de grond voor een symbolisch bedrag van 1 euro per jaar.

De gemeenteraad van Midden-Delfland besluit in december of hij akkoord gaat met de plannen.