Archief
WOS

WOS

Taakstraf voor diefstal mobieltjes bij telefoonwinkel Naaldwijk

Een Vlaardingse oud-medewerker van een telefoonwinkel in Naaldwijk krijgt 240 uur taakstraf, omdat hij jarenlang een groot aantal mobieltjes van zijn werkgever achteroverdrukte.

Behalve in Naaldwijk was hij ook actief bij een telefoonwinkel in Leidschendam. De zaak kwam aan het rollen toen een collega daar bij de leiding aangaf dat de voorraad niet klopte. Op camerabeelden was te zien hoe de verdachte twee telefoons meenam.

165 of tien mobieltjes?

De medewerker gaf toe dat hij tien mobieltjes had gestolen. Volgens gegevens van de telefoonwinkel zou het echter gaan om 165 stuks. De zaak kwam gisteren voor bij de politierechter. Daar zei de 31-jarige Vlaardinger dat hij het aantal niet goed wist, maar dat het er ongeveer vijftig waren. Die zou hij vervolgens hebben verkocht om zo zijn gokverslaving te kunnen bekostigen.

Met de verkoop van mobieltjes zou de man ruim 50.000 euro aan crimineel verkregen geld hebben witgewassen. De officier van justitie eiste een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De politierechter kende die straf toe.