Archief
WOS

WOS

Focus nieuw themaplein ligt op verbouwen cannabis

Cultivation for Compound is de naam van een nieuw themaplein in het World Horti Center in Naaldwijk. Doelstelling hierbij is om met de deelnemende partijen meer inzicht te geven in het telen van cannabis.

Manager Jim Koop van het World Horti Center geeft aan dat er een nieuwe stroming in telen is. "We telen niet meer alleen voor kilo's van een product maar ook voor de inhoudsstoffen van een gewas. Dat is het meest ontwikkeld bij de teelt van cannabis. Het themaplein gaat ook vooral over cannabis en is gekoppeld aan een vierjarig onderzoek naar de medicinale en farmaceutische toepassingen."

Cannabis is vooral bekend van het recreatieve gebruik en hierdoor heeft het product een bepaald stigma gekregen. Sonny Moerenhout, managing partner van Cultivators: "Iedereen denkt bij cannabis vooral aan blowen in een coffeeshop. Dat idee moet je loslaten. Het is een nieuw gewas dat in de tuinbouw overal gelegaliseerd wordt. Het is 'pharma and not food'. Hennep wordt geteeld voor de vezels, cannabis wordt geteeld voor de inhoudsstoffen."

Het interactieve themaplein is deze week geopend en laat de opeenvolgende stappen in het proces zien. Er is ook een bijbehorende film die het gebruik van cannabis van het verleden tot heden laat zien. De deelnemende bedrijven doen met elkaar onderzoek bij Vertify, de nieuwe naam van de Demokas.

Categorieen:
Nieuws Westland