WOS/Martijn Molenaar

Westlandia boekt belangrijke zege op Purmersteijn

Het zondagelftal van Westlandia heeft in de vierde divisie belangrijke punten gepakt. De Naaldwijkers versloegen in eigen huis de nummer drie Purmersteijn: 3-2.

Westlandia kende op deze koude, regenachtige herfstmiddag een droomstart. Binnen een minuut was het raak via Kai Verbeek. In de negende minuut werd het zelfs 2-0 via Dinand Kuhn.

Waar de gasten in die openingsfase weinig mogelijkheden kregen, waren er aan Naaldwijkse kant zelfs kansen op 3-0. Onder andere via Sergi Roeleveld. De aanvaller scoorde niet en moest niet veel later het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Hidde van der Arend. Bij rust stond het uiteindelijk 2-1, want in het slot van de eerste helft scoorden de ploeg uit Purmerend nadat een vrije trap uitmondde in een scrimmage en tot een doelpunt leidde.

Purmersteijn kwam in de tweede helft - uit een vrije trap - zelfs op gelijke hoogte, maar niet veel later kwam Westlandia opnieuw op voorsprong. Dit keer was het Jeremy van Uunen, na een mooie pass van Kihami da Costa.

Het werd nog spannend. Purmersteijn drong aan en kreeg meerdere kansen op de 3-3. Aan de andere kant hield de Noord-Hollandse keeper de gasten op de been. Er vielen in de slotfase geen doelpunten meer en dus bleef het bij 3-2.

Door de overwinning stijgt Westlandia van de achtste naar de zesde plaats. De achterstand op koploper HBS is zes punten. Komende zaterdag staat er een uitwedstrijd tegen Alphense Boys op het programma, aftrap 16.00 uur.