Archief
Zuid-Holland

Zuid-Holland

Provincie gaat boa's inzetten op wegen

Vier buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) gaan vanaf 2023 de handhaving verzorgen op en rond provinciale wegen. Dat moet volgens de provincie zorgen voor extra veiligheid.

De weginspecteurs gaan handhaven op onder andere het juiste gebruik van pechhavens en carpoolplaatsen. Ook wordt verkeerd weggebruik (auto's op het fietspad of fietsers op de weg) aangepakt, net als het negeren van aanwijzingen van verkeersregelaars, vervuiling en werkzaamheden zonder vergunning.

"We wonen hier met 3,7 miljoen Zuid-Hollanders. Het is druk, dus het is belangrijk dat we goed rekening met elkaar houden. Ook op de weg. Vorig jaar waren in Zuid-Holland bijna 100 verkeersslachtoffers te betreuren. Samen moeten we de veiligheid op de weg verbeteren. En de boa’s helpen daar een handje bij. Zij gaan de grote ergernissen nu direct aanpakken", aldus gedeputeerde Frederik Zevenbergen.

Dit jaar zijn er al vier boa's ingezet op de vaarwegen. Zij mogen onder andere verdachten aanhouden, boetes uitschrijven en onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd.