Archief
Archief Google Streetview

Veld Keenenburgweg in beeld voor huisartsen Schipluiden

De huisartsenpraktijk in Schipluiden krijgt mogelijk een nieuw onderkomen aan de Keenenburgweg. Een grasveld is daarvoor in beeld. Dat bleek gisteravond tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.

De Schipluidense huisartsen zijn dringend op zoek naar een nieuwe locatie, bleek vorig jaar al. Het huidige onderkomen aan de Windrecht is te klein en verouderd. De huisartsen zeiden tijdens een gemeenteraadsvergadering in november 2021 dat het ruimtegebrek de komende jaren alleen maar erger wordt door vergrijzing, de komst van nieuwe woningen in het dorp en extra zorgtaken voor de huisartsen.

Op verzoek van de raad is wethouder Wendy Renzen in gesprek gegaan met de huisartsen, om te komen tot een nieuwe locatie. Op vragen van de CDA-fractie liet zij gisteravond weten: "Er is een locatie, Veldje Keenenburgweg, gekozen die passend zou kunnen zijn voor de huisartsen en in bezit is van de gemeente Midden Delfland, zodat we niet afhankelijk zijn van een externe partij met grondeigendom."

Doel is wel om op die plek meer te realiseren dan alleen een huisartsenpost. Daarom zijn de huisartsen in gesprek met woningcorporatie Wonen Midden-Delfland. Die wil mogelijk zes tot acht sociale huurwoningen realiseren boven de huisartsenpost. Inmiddels is er een eerste verkenning geweest en die biedt kansen.