Livestream Eyecons

Hoekse rugbyers verliezen ook in Castricum

De rugbyers van RC Hoek van Holland hebben de uitgestelde uitwedstrijd tegen Castricum gisteravond met 23-13 verloren. Het is de vierde nederlaag op rij voor de ploeg van trainer Glenn Vertongen.

De Hoekenezen begonnen wel goed aan de wedstrijd. Het waren de gasten die in Noord-Holland na tien minuten via een try en conversie op een 0-7 voorsprong kwamen. RC Hoek van Holland kwam zelfs op een 0-10 voorsprong dankzij een penaltykick van Kevin Lenssen. De aanvoerder die afgelopen weekend zijn debuut bij het nationale team maakte, schoot vanaf 47 meter raak. Castricum kwam echter in de laatste tien minuten nog terug tot 10-10 bij rust.

Aan het begin van de tweede helft werd het zelfs 17-10. Daarna schoot Lenssen opnieuw een penalty binnen (17-13). In het restant scoorde Castricum nog twee keer uit een penalty en werd het dus 23-13.

RC Hoek van Holland staat na vijf wedstrijden (één overwinning) voorlopig op de negende plaats. De ploeg zou komende zaterdag weer in actie komen, tegen Ascrum, maar de Amsterdammers zijn vanwege een groot aantal blessures uit de competitie genomen.