Archief
Google Streetview

Google Streetview

Amerikaans Profile Products koopt substraatbedrijf Quick Plug

Het Monsterse substraatbedrijf Quick Plug komt in Amerikaanse handen. Branchegenoot Profile Products neemt het bedrijf over van Dümmen Orange.

Quick Plug ontwikkelt gestabiliseerd substraat voor tuinbouwgewassen. Door de overname breidt Profile haar aanbod aan substraten uit buiten de essentiële basisproducten als veen, kokos, traagwerkende meststoffen en het geavanceerde HydraFiber-substraat. De acquisitie omvat alle Quick Plug-producten en -technologieën, alle medewerkers en de vooraanstaande faciliteiten in Nederland, Canada en Oregon (VS).

"Met de acquisitie van Quick Plug zijn wij niet alleen in staat om ons aanbod uit te breiden richting huidige klanten in de sierteelt en de markt voor indoorfarming, maar dragen we ook bij aan de voedselproductie en daarmee de voedselzekerheid over de hele wereld", aldus directeur Jim Tanner van Profile Products.

Quick Plug is nu nog een dochteronderneming van sierteeltveredelaar Dümmen Orange in De Lier. Dat bedrijf blijft zich richten op zijn kernactiviteiten in de sierteeltveredeling en -vermeerdering. "Aanvankelijk was Quick Plug erop gericht de vermeerdering van tropische planten te verbeteren, maar inmiddels is het met succes verder uitgegroeid, ook met een portfolio buiten de sierteeltsector", zegt directeur Hugo Noordhoek Hegt van Dümmen Orange. "We zijn ervan overtuigd dat Quick Plug met de acquisitie door Profile Products een nieuw onderdak heeft gevonden voor verdere groei."

Met deze vierde overname in twee jaar tijd, en de tweede in drie maanden, groeit de tuinbouwdivisie van Profile snel. Het bedrijf opent binnenkort een nieuwe vestiging om de productie verder te verhogen.