Archief
WOS

WOS

Koninklijke Erepenning voor 100-jarig Westlandia

Voetbalvereniging Westlandia in Naaldwijk is vanavond onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. Burgemeester Bouke Arends reikte deze onderscheiding uit.

De voetbalclub werd opgericht op 14 november 1922 en bestaat dus precies 100 jaar. Gedurende die periode waren er verhuizingen, verbouwingen, uitbreidingen, groei en sportieve hoogte- en dieptepunten. Westlandia staat in de top 10 van beste amateurverenigingen in Nederland. Het ledenaantal is nog steeds stijgende. Naast een mannentak is er ook een vrouwentak, kun je er zaalvoetballen en biedt de vereniging ook walking football aan.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. De erepenning wordt alleen verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

Eeuwfeestvlag van de KNVB WOS