Archief
WOS/Martijn Molenaar

Badmintonners Velo bereiken kampioenspoule

De badmintonners van Velo hebben zich ondanks een nederlaag tegen koploper Duinwijck geplaatst voor de kampioenspoule van de eredivisie.

De Wateringers streden samen met Amersfoort voor het laatste ticket in die kampioenspoule, waarbij Velo in de voorgaande wedstrijden al drie wedstrijdpunten meer had verzameld. Velo verloor gisteravond thuis met 3-5 van Duinwijck, maar dat bleek voldoende. Amersfoort ging namelijk met liefst 1-7 onderuit tegen Almere.

Velo probeerde gisteravond de punten te sprokkelen in de wedstrijden waar het krachtsverschil (naar verwachting) het kleinst was. Halverwege was de stand 1-3, alleen de Deen Sebastian Bugtrup pakte in het herenenkel een zege.

In het vervolg bleek nieuweling Amy Tan belangrijk. De oud-speelster van Almere had zich bij Velo aangemeld, omdat ze tegenwoordig in Delft studeert. Bij haar debuut in Wateringen pakte ze de overwinning in het vrouwenenkel. Ook het gemend dubbel van Kelly van Buiten en Bugtrup ging naar Velo en zo werd de eindstand bepaald op 3-5.

De competitie gaat begin december verder. Dan strijden de bovenste vijf ploegen om de landstitel.

Trainer Franklin Telwin over de overwinning: