Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Halt-straf voor tieners die dixi opbliezen

Een groep jongeren heeft gistermiddag een dixi (mobiel toilet) opgeblazen op de Lijsterlaan in Maassluis. De tieners zijn opgepakt en mogen zich melden bij bureau Halt.

De vernieling vond plaats even voor 14.40 uur. Er bleek zwaar vuurwerk in de cabine te zijn gegooid. Agenten ter plaatse zagen dat de inhoud van het mobiele toilet op plaatsen zat waar het niet hoorde. De wc-bril was beschadigd en het toilet werkte niet meer.

Een oplettende buurtbewoner had de groep op beeld kunnen vastleggen. Het bleek te gaan om jongeren tussen de 12 en 15 jaar oud. Terwijl agenten naar hen op zoek gingen, kwam er (omstreeks 15.25 uur) een melding van een ontploffing in het tunneltje aan de Merellaan. De daders hadden vuurwerk vastgeplakt aan een fles terpentine en vervolgens afgestoken. Dit zorgde voor een harde knal, een steekvlam en vervolgens brand.

Op de fiets

Na enige tijd zoeken, zagen agenten de groep uiteindelijk fietsen. Twee jongens konden worden staande gehouden. Daarna slaagde de politie er ook in om de identiteit van de rest van de tieners te achterhalen. "Negen jongeren kregen een verwijzing naar bureau Halt en ik heb met elke jongen en diens ouders op het politiebureau een gesprek gevoerd", aldus de wijkagent op sociale media.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis