FC Westland

FC Westland krijgt lesje effectiviteit

De zaalvoetballers van FC Westland hebben de uitwedstrijd tegen FC Marlene 2 met ruime cijfers verloren. In Heerhugowaard werd het 10-4.

De thuisploeg had zich voor deze wedstrijd versterkt met wat spelers van het eerste team, dat uitkomt in de eredivisie. Die ploeg was namelijk twee weken vrij en wilde zich voorbereiden op de komende wedstrijd tegen de landskampioen. Zo kwam het dat er een aantal internationals in het veld stonden.

FC Westland had in het begin wat moeite met het hoge tempo. Bij rust stond het al 6-1, al had dat verschil kleiner kunnen uitpakken. De Westlandse gasten misten de nodige kansen.

Na een 7-1 tussenstand in de tweede helft, had FC Westland enige tijd de overhand. Zo kwam het nog terug tot 7-4. In de slotfase liep FC Marlene nog uit naar 10-4.