FC 's-Gravenzande/Twitter

FC 's-Gravenzande haalt uit in Zeeland

FC 's-Gravenzande heeft in de vierde divisie met ruime cijfers gewonnen van Goes. Na negentig minuten stond er 1-7 op het scorebord.

De score werd al vroeg geopend door Twan van Meerten die de bal rustig achter de keeper schoof. Bijna een minuut later was het dezelfde Van Meerten die vanuit een rebound na een gekeerd afstandsschot van Rick Boers de 0-2 binnenschoot. Even kwam Goes nog terug in de wedstrijd. Jurrian Jouvenaars uittrap kwam terecht bij een tegenstander en die schoot over de sluitpost heen.

Daarna was het weer FC ’s-Gravenzande dat de klok sloeg. Eerst nog voor rust Frank Broos en in de tweede helft was het gauw naar elkaar weer raak. De derde van Twan van Meerten (afstandsschot) en een minuut later scoorde Nick Ruijgrok op bijna identieke manier. Een kwartier voor tijd stond Angelo Zwirs op de goede plek op binnen te tikken. En de monsterzege was compleet na een kopbal van Frank Broos.

Spannende derby eindigt in het voordeel van Lyra

In de top van de derde klasse B stonden vanmiddag nummer twee Naaldwijk en nummer drie Lyra tegenover elkaar. Een beter Lyra nam na een half uur de leiding via Julian du Chantenier. Die Lierenaren waren sowieso aanvallend de betere ploeg. Maar Naaldwijk was heel effectief. Vlak na rust schoot spits Danny Niel onverwacht de gelijkmaker binnen. Een kwartier voor tijd kwam Lyra wederom op voorsprong, maar lang kon daar niet van genoten worden. Randy van Schelt kopte Naaldwijk weer langszij. Toch bleven drie punten in De Lier. Marc den Toom schoot een vrije trap hard in het doel en maakte daarmee de 3-2. Door deze overwinning blijft Lyra in het spoor van koploper Monster met een gat van drie punten.

WOS/Piet Voskamp

Johan Voskamp sprak met matchwinner Marc den Toom:

Quintus doorbreekt zegeloze reeks

Al vier wedstrijden had Quintus niet gewonnen in de vierde klasse C. Die reeks werd vandaag beëindigd. Loosduinen werd met 2-0 verslagen. Het duel kende weinig hoogtepunten. Bart de Swart scoorde vanuit een scrimmage de eerste treffer. Met een dreigend Loosduinen kwam de 2-0 in blessuretijd van Sean van der Stap als een bevrijding.