Archief
WOS - Bart van der Helm

Café De Pynas in Maasland heropent deuren deze maand

Het enige en oudste café van Maasland, De Pynas, gaat deze maand na een lange sluiting haar deuren weer openen. De nieuwe eigenaren staan te popelen om weer gasten te ontvangen.

In januari van 2021 zette Sylvia Szalai, de toenmalige eigenaresse, met pijn in het hart haar café te koop. Ze was niet meer opgewassen tegen de situatie in de horeca door de coronacrisis. Szalai was sinds 1983 was 'het gezicht' van het eeuwenoude café. Ze was in zak en as en kon alleen maar hopen dat het café een nieuwe eigenaar vond, en dat het zijn authentieke uitstraling zou behouden.

Het lijkt erop alsof haar wensen zijn gehoord. Het café heeft twee nieuwe eigenaren. Een jong stel: Ricardo en Charlotte hebben het oude café overgenomen. Ze zijn de afgelopen vijf maanden druk bezig geweest met verbouwen en vooral restaureren. "We hebben echt geprobeerd om de ouderwetse stijl en het authentieke gevoel te behouden, en ik denk dat dat heel goed gelukt is", vertelt Ricardo.

Lekker gezellig

Ricardo en Charlotte hebben ook veel dingen veranderd. Ze zijn zich meer gaan focussen op het restaurantgedeelte en hebben een nieuwe menukaart samengesteld. "We willen een soort mix van het restaurant en kroeggevoel creëren. Rond etenstijd kunnen de mensen hier een lekker hapje komen eten, en later op de avond wordt het druk en gaat de muziek wat harder", laat Ricardo weten. Zo hopen ze dat het 'lekker gezellig' wordt.

De nieuwe eigenaren hebben er wel voor gekozen om de authentieke uitstraling van het café te behouden. Zo hebben ze alle lambrisering en de oude bar gerestaureerd en behouden. Zo herkennen de oude gasten hun eigen kroeg nog steeds. "Het is de bedoeling dat we deze maand open gaan, tijdens het WK willen we schermen ophangen en hier met zijn allen naar het Nederlands elftal kunnen kijken", aldus Ricardo.

Charlotte vertelde eerder over de plannen met het café bij Maarten in de Middag: