Archief
WOS

WOS

The Vineyard wordt plek voor verbinding

Het duurt nog even voordat de eigenaren van The Vineyard in Monster (voorheen Themapark De Westlandse Druif) hun deuren officieel kunnen openen. Aankomende zaterdag houden zij voor nieuwsgierigen alvast een 'Proef en Zie'.

Na een jaar verbouwen is het pand klaar om mensen uit te nodigen en een voorproefje te geven van alle activiteiten die plaatsvinden. The Vineyard is bedoeld als plek "waar het fijn is om samen te zijn". En ook al zijn de eigenaren overtuigd christen, het wordt geen kerk en iedereen is welkom.

"Er is hier ruimte om mooie gesprekken te voeren, met elkaar te zijn en om met elkaar in verbinding te komen. Het is een plek waar je graag wilt zijn", zo laat John van Antwerpen weten.

Gert de Vries is de horecamanager en kijkt uit naar komende zaterdag. De open dag duurt van 15.00 tot 18.00 uur. En in de toekomst? De Vries: "Overdag zijn we dan een lunchroom en de hele dag open. 's Avonds is er een restaurant met shared dining. Overdag hebben we ook een dagbesteding voor vrijwilligers."

Naar verwachting zal The Vineyard begin 2023 officieel openen. Tot die tijd moeten er nog veel werkzaamheden worden gedaan. Ook moeten nog medewerkers worden aangetrokken.

Bij Dwars Door De Morgen spraken we eerder met John van Antwerpen: