Archief
Klazien Zomer

Nieuwe locatie en organisatie kerstmarkt Maassluis

De kerstmarkt in Maassluis wordt dit jaar gehouden op een plein in de Boogertstraat. Sonja van Meerten en Leontine van de Merwe nemen, samen met de Stichting Publieke Evenementen Maassluis (Spem), de organisatie op zich.

De vorige organisatie, de Werkgroep Kerstmarkt Maassluis, is ermee gestopt. Die keuze is gemaakt vanwege de 'huidige regelgeving rondom vergunningen en onoverkomelijke verschillen van inzicht met de Spem'.

De kerstmarkt wordt gehouden op zaterdag 10 en zondag 11 december. "Het voormalige marktplein wordt vol gezet met kraampjes. En onze figuranten lopen daar rond in Dickens- en kerstkleding", zegt Van Meerten in het radioprogramma Maarten in de Middag. "We beginnen al op de vrijdagavond. Dan komen de winterkoning en -koningin de kerstboom aansteken."

Beluister het hele gesprek:

Vanwege de coronapandemie kon de kerstmarkt de afgelopen twee jaar geen doorgang vinden. Van Meerten en Van de Merwe hadden geen enkele twijfel om de organisatie voor dit jaar op zich te nemen. "We zijn zo enthousiast dat we zeiden: we doen het en we zien wel. Stel dat het niet doorgaat, dan is het heel erg jammer, maar dan hebben we toch onze inzet getoond", zegt Van Meerten, die verwacht dat het 'een spektakel' wordt.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis