Archief
Pixabay

Pixabay

Curator zet vraagtekens bij handelen bestuurders Elan Thuiszorg

De bestuurders van de failliete thuiszorgorganisatie Elan uit Maassluis hebben sinds 2019 geen jaarrekeningen ingeleverd. Ook is van eind 2018 tot en met 2020 geen verleende zorg gefactureerd.

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator mr. Amos Kroll, dat deze week is gepubliceerd. Volgens Kroll roept dit 'de nodige vragen op ten aanzien van de wijze waarop de bestuurders (en toezichthouders) hun taken hebben uitgevoerd'. "Op basis van mijn bevindingen tot op heden stel ik vooralsnog vast dat er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur."

Het bedrijf, dat zo'n 14 medewerkers in dienst had, leverde thuiszorg in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Elan werd op 13 september dit jaar failliet verklaard. Dat faillissement werd aangevraagd door Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn, omdat het bedrijf een achterstand van ruim 80.000 euro had aan pensioenpremies.

Volgens de bestuurders, een echtpaar, stond Elan Thuiszorg al langer onder druk als gevolg van een hoog ziekteverzuim onder het personeel, waarbij het bedrijf niet tegen ziekte is verzekerd. De mannelijke bestuurder viel vervolgens ook uit met gezondheidsklachten, wat problemen veroorzaakte bij de boekhouding. Oud-medewerkers herkennen zich niet in die lezing en lieten zich tegenover het Algemeen Dagblad eerder kritisch uit. Volgens hen was er sprake van wanbeleid.

Cliënten overgedragen

De curator heeft er in de afgelopen periode voor gezorgd dat de zorgactiviteiten verder door konden gaan. Deze zijn vervolgens verder afgebouwd. Cliënten zijn overgedragen aan andere organisaties.

Categorieen:
Nieuws Economie Maassluis