Archief
Google Streetview

Google Streetview

Wethouder wil Dorpshoeve behouden

Wethouder Wendy Renzen van de gemeente Midden-Delfland gaat snel in gesprek met stichting De Dorpshoeve in Schipluiden, om ervoor te zorgen dat het dorpshuis niet verloren gaat.

Het stichtingsbestuur SDDS luidde onlangs de noodklok vanwege de stijgende energieprijzen. Het huidige energiecontract loopt namelijk eind dit jaar af en De Dorpshoeve verwacht dat de maandelijkse kosten verveelvoudigen. "Op basis van de huidige verwachtingen (sterk afhankelijk van de actuele energietarieven) zal SDDS dan na ongeveer een half jaar failliet gaan. Het bestuur van SDDS wil met dit vooruitzicht geen verantwoordelijkheid meer op zich nemen en zal de stichting ontbinden voor het zover is", zo was te lezen in een brief.

Penningmeester Jan Schrama sprak vanavond in bij de gemeenteraad, die de begroting voor de komende jaren behandelde. Schrama vroeg de gemeente garant te staan voor de extra te maken kosten. Daar wilde hij vóór 1 december een toezegging over. "Als dit voor ons negatief is, dan hebben wij namelijk de maand december nodig om alle huurders en onze werknemer op de hoogte te stellen van het eindigen van de stichting", verklaarde hij.

Wethouder Renzen gaat graag in gesprek met de stichting. "We gaan kijken wat nodig is om te zorgen dat de Dorpshoeve overeind blijft. Het is niet alleen een belangrijke voorziening in Schipluiden, maar het brengt ook sociale cohesie en vitaliteit. Dat willen we behouden", stelde zij.

Nog geen andere organisaties in problemen

Renzen heeft nog geen signalen van andere organisaties of verengingen die acuut in problemen komen door de energiecrisis. Onlangs zat zij nog om de tafel met de sportverenigingen in de gemeente. "Die hebben aangegeven op dit moment nog uit te komen, maar dat ze zich wel zorgen maken over de toekomst", aldus de wethouder.

Wat betreft steun aan organisaties met problemen, houdt de gemeente vooral de landelijke maatregelen in de gaten. "Als het Rijk met een regeling komt, gaan we dit doorzetten naar de verenigingen."