Archief
Gerard-Jan Vlekke/Fotovak

Gerard-Jan Vlekke/Fotovak

Enza Zaden nummer één in Hillenraad100

Westlandse bedrijven domineren de top 10 van de nieuwe Hillenraad100, maar Enza Zaden uit Enkhuizen werd uitgeroepen tot de meest toonaangevende onderneming in de Nederlandse glastuinbouw.

Afgelopen vrijdag werd de lijst bekendgemaakt in het Kunstmuseum in Den Haag. Agro Care, gevestigd op het bedrijventerrein Honderland in Maasdijk, maakt na Koppert uit Berkel en Rodenrijs de top 3 van de lijst vol. Ook de nummers 4, 7, 8 en 10 van de Hillenraad100 zijn bedrijven uit deze regio. In die volgorde zijn dat Nature's Pride & Berries Pride uit Maasdijk, de Beekenkamp Group uit Maasdijk, de Kubo Group uit Monster en Royal Brinkman uit 's-Gravenzande.

De Hillenraad100-lijst laat al sinds 2003 om het jaar de honderd meest toonaangevende ondernemingen in het (glas)tuinbouwcluster zien. In het tussenliggende jaar zijn er themalijsten. De laatste Hillenraad100 was in 2019, toen Kubo uit Monster met de eer ging strijken. Corona gooide vervolgens roet in het eten, waardoor de themalijst niet in 2020, maar in 2021 werd vastgesteld: de Poeldijkse kassenbouwer Certhon voerde die toen aan.

Er werden vrijdag ook themaprijzen uitgereikt. De Maatschappij Dichtbij Prijs werd uitgereikt aan Best Fresh uit Poeldijk vanwege de stichting die door de aangesloten bedrijven is opgezet. Die ondersteunt goede doelen, maar initieert ook zelfprojecten.

Categorieen:
Nieuws Economie Westland