Archief
Google Streetview

Google Streetview

Bijna 14 jaar wachten op sociale huurwoning in Kwintsheul

Westlanders die een sociale huurwoning zoeken in Kwintsheul, hebben flink wat geduld nodig. De gemiddelde wachttijd bedraagt daar liefst 13 jaar en 9 maanden.

Dit blijkt uit cijfers van de Vereniging Sociale Verhuurders Haaglanden (SVH), die het college van B en W van Westland in aanloop naar de begrotingsbehandeling op verzoek van D66 heeft gedeeld met de gemeenteraad. Ook Ter Heijde springt er met 11 jaar en 6 maanden uit. De wachttijd is berekend vanaf het moment van inschrijven.

Reden voor de enorme wachttijd is dat er de afgelopen jaren amper is gebouwd in deze kernen. Voor Kwintsheul is er wel enige verlichting op komst, aldus een woordvoerder van de gemeente. In het gebied bij de Driesprong moet een nieuwe woonwijk met 190 woningen komen, waarvan 30 procent in de sociale huursector valt. "Voor Ter Heijde geldt dat het dorp ligt ingeklemd in Natura 2000-gebied en er dus geen uitbreidingsmogelijkheden zijn", zegt de woordvoerder.

Westland gemiddeld: bijna 6 jaar

De gemiddelde wachttijd voor een huurwoning is in heel Westland 70 maanden (5 jaar en 10 maanden). Daarbij is de wachttijd het kortst in Naaldwijk (55 maanden), Maasdijk (63 maanden) en 's-Gravenzande (64 maanden).