Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 44: Geen toernooizege Arantxa Rus

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Paardensport - IJsbrand Chardon is, net als vorige week in Lyon, bij de wereldbekerwedstrijd vierspannen in Maastricht op de tweede plek geëindigd. De Australiër Boyd Exell was opnieuw ongenaakbaar.

Tennis - Arantxa Rus is er vandaag niet in geslaagd om het ITF-toernooi in Haabneme (Estland) op haar naam te schrijven. In de finale ging de 31-jarige Monsterse met 6-4 en 6-2 onderuit tegen de Noorse Malene Helgo

Zaterdag

Handbal - De Nederlandse handbaldames hebben hun eerste groepswedstrijd op het EK in Noord-Macedonië nipt gewonnen. Tegen Roemenië werd het 29-28. Namens Oranje kwam tweede doelvrouw Rinka Duijndam uit Wateringen in totaal zo'n zeven minuten in actie, maar kon ze in die tijd geen ballen op doel stoppen. Kelly Vollebregt, eveneens afkomstig uit Wateringen, zat niet bij de wedstrijdselectie. Maandag speelt Nederland het tweede groepsduel, dan is het thuisland de tegenstander.

Tennis - Arantxa Rus staat morgen in de finale van het ITF-toernooi in Haabneeme (Estland). De 31-jarige Monsterse won in de halve finale van de Finse Laura Hietaranta met 7-5 en 6-3. Het was voor Rus haar 40ste zege van dit jaar. Malene Helgo uit Noorwegen is de opponente in de eindstrijd.

Vrijdag

Tennis - Arantxa Rus had vandaag in de kwartfinale van het ITF-toernooi in Haabneeme (Estland) geen problemen met Daniela Vismane uit Letland. De 31-jarige Monsterse was met 6-2 en 6-4 te sterk.

Donderdag

Voetbal - Het zondagelftal van Westlandia gaat verder in de districtsbeker. De Naaldwijkers versloegen FC Boshuizen met 4-1. Doelpuntenmakers waren Sergi Roeleveld, Peter Cedeno (2x) en Dinand Kuhn. Westlandia is voor de tweede ronde vrijgeloot.

Handbal - Het derde damesteam van Quintus heeft zich vanavond geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De dames uit Kwintsheul waren met 27-30 te sterk voor HMC.

Tennis - Arantxa Rus is door naar de derde ronde van het ITF-toernooi in Haabneeme (Estland). De 31-jarige Monsterse versloeg vanmorgen Kathleen Kanev uit Duitsland in drie sets: 4-6, 6-1 en 6-2.

Woensdag

Handbal - De dames van Quintus 2 hebben zich vanavond geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De Heulsen waren in Naaldwijk met 16-21 te sterk voor WPK/Westlandia 3.

Tennis - Arantxa Rus heeft zich vanmorgen eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in Haabneeme (Estland). De 31-jarige Monsterse rekende eenvoudig af met de Duitse Antonia Schmidt: 6-2 en 6-1.

Dinsdag

Handbal - De bekerwedstrijd tussen de dames van WPK/Westlandia en Hellas is vanavond geëindigd in een overwinning voor de ploeg uit Naaldwijk. Het werd 25-20.

Zaalvoetbal - De KNVB doet verder onderzoek naar de gestaakte wedstrijd tussen FC Westland en Vennewater. Het duel in Poeldijk haalde vrijdag het einde niet, nadat supporters zich op het veld gingen bemoeien met een opstootje. "Alle verklaringen worden verzameld en daarna worden die voorgelegd aan de (onafhankelijke) aanklager", aldus een woordvoerder. Het is niet duidelijk wanneer hier een uitkomst over komt.

Voetbal - Westlandia (za.) kan de komende twee wedstrijden niet beschikken over Tim van der Voort. De spits kreeg afgelopen zaterdag in het duel tegen Full Speed (0-1 verlies) een rode kaart.

Maandag

Voetbal - De vrouwen van SV Den Hoorn hebben de uitwedstrijd in de derde klasse D tegen Concordia vanavond ruim gewonnen. In Delft werd het liefst 2-7. Den Hoorn staat door de overwinning voorlopig op een gedeelde derde plaats.

Voetbal - Jill van den Enden uit Naaldwijk is opgenomen in de voorlopige selectie van de Oranjevrouwen onder 19 jaar. De ploeg reist in november af naar Portugal, waar de ploeg het opneemt tegen Noorwegen en Engeland.

Voetbal - Vanmiddag is de loting gedaan van de districtsbeker. Dit leverde voor de regioploegen de volgende wedstrijden op: Den Hoorn - Meerburg, Velo - Zwaluwen, Wippolder - Honselersdijk, Voorschoten'97 - FC 's-Gravenzande en Westlandia (za.) - RVVH. Westlandia (zo.) komt deze week nog in actie in de eerste ronde, maar is al vrijgeloot voor ronde 2.

Korfbal - In het nieuwe zaalkorfbalseizoen worden deze winter twee derby's gespeeld. In de eerste klasse G zijn ckc Maassluis en Ondo uit 's-Gravenzande bij elkaar ingedeeld. Dijkvogels (Maasdijk) en ODO (Maasland) treffen elkaar in de tweede klasse G.