Archief
WOS/Martijn Molenaar

Badmintonners Velo stevenen af op spannend slot reguliere competitie

De laatste reguliere speelronde van de eredivisie in het badminton wordt razend spannend voor het Wateringse Velo. De ploeg strijdt samen met Amersfoort om het laatste ticket voor de kampioenspoule.

De bovenste vijf ploegen spelen in het tweede deel van de competitie om de landstitel, terwijl het voor andere teams gaat om het ontlopen van degradatie. Velo staat met nog één wedstrijd te gaan vijfde, met een voorsprong van drie wedstrijdpunten op Amersfoort. Velo en Amersfoort nemen het volgende week op tegen respectievelijk de nummer 1 en 2, Duinwijck en Almere.

Gisteravond ging de wedstrijd tegen Almere nipt verloren: 3-5, al had er misschien wel meer in gezeten. Halverwege was de stand nog 2-2. Nick Fransman en Sebastian Bugtrup waren de sterkste in het herendubbel, terwijl Veda Diemel haar wedstrijd in het enkelspel binnensleepte. Tegen Ieva Poppe kwam het aan op de derde game, die Diemel uiteindelijk won met 23-21.

In het vervolg ging het gemend dubbel (Russell Muns en Myke Halkema) nog wel naar Velo, maar de overige partijen gingen verloren. Dion Rovers en het duo Bugtrup/Milou Lugters speelden nog wel drie games en hadden zodoende kans op de winst, maar dat zat er net niet in.