Mitchel Schulte

Vrouwen Den Hoorn winnen derby tegen FC 's-Gravenzande

De streekderby tussen de vrouwen van SV Den Hoorn en die van FC 's-Gravenzande is vanmiddag een prooi geworden voor de thuisploeg. In Den Hoorn werd het 2-1.

Het was FC 's-Gravenzande dat in de eerste helft op een 0-1 voorsprong kwam en bij rust zelfs nog altijd voor stond. In de tweede helft maakten de Midden-Delflanders echter de gelijkmaker en later ook het winnende doelpunt. Door de overwinning heeft Den Hoorn, dat afgelopen zomer degradeerde uit de tweede klasse, na zes wedstrijden 13 punten, waarmee het op een gedeelde derde plek staat.

Streekgenoot Lyra won is de nummer twee van de competitie. Het kende in eigen huis geen moeite met Ariston'80: 5-1. Lyra heeft nu 14 punten, twee minder dan koploper SEP. De Delftsen waren vandaag met liefst 10-0 te sterk voor promovendus Naaldwijk.