Archief
Google Streetview

Google Streetview

Logiqs bij innovatiefste bedrijven van Nederland

De Maasdijkse onderneming Logiqs behoort tot de zeven innovatiefste bedrijven van Nederland in 2022. Daarvoor kreeg het gisteren de BID Innovation Award.

De award is een initiatief van de organisatie Big Improvement Day. Die organisatie is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. De uitreiking was tijdens het Nationaal Innovatiediner en was te zien op NPO1 in het programma 'De Wereld Van Morgen'.

Er waren in totaal meer dan 700 bedrijven die zich hadden aangemeld voor de awards. De jury lette onder andere op investeringen in innovatie, bijdrage aan duurzaamheid, leiderschap en organisatie, samenwerking met partners en marktpositie.

Logiqs houdt zich bezig met het creëren van de meest geavanceerde Vertical Farming-systemen (systemen om gewassen te telen in gebouwen) ter wereld. Daarnaast bouwt het bedrijf al meer dan 45 jaar automatische roltafelsystemen voor tuinbouwkassen en automatische paletopslagsystemen voor magazijnen.

Nederlandse Innovatie Prijs

Logiqs was ook in de race voor de Nederlandse Innovatie Prijs, die eveneens werd uitgereikt tijdens het tv-programma. Die prijs ging echter naar biotechnologiebedrijf Mimetas.