Archief
John Nobbe

John Nobbe

Jubileumeditie langste kitesurftocht ter wereld

De deelnemers van de kitesurfmarathon 'Hoek tot Helder' trotseren in één dag 130 kilometer langs de onstuimige Noordzee. Het doel is geld in te zamelen voor de Nederlandse Hartstichting.

De tocht startte vanochtend om 07.00 uur in Hoek van Holland. Net als bij de Elfstedentocht is het evenement afhankelijk van het weer. Het 'windraam' is open van 24 augustus tot en met 6 november. Pas 48 uur van tevoren weten de kiters of het evenement door kan gaan. Tijdens de tocht komen kiters onder andere langs de stranden van Scheveningen, IJmuiden, Camperduin en eindigt na zo'n 8 uur in Den Helder. Hoek tot Helder is de langste eendaagse kitesurftocht van de wereld.

Hoek tot Helder is na vijf edities uitgegroeid tot een bijzonder geliefd evenement voor kitesurfers over de hele wereld. Dit jaar doen maar liefst vijfhonderd kiteliefhebbers mee. Alle kaarten waren binnen 12 minuten uitverkocht. De kitesurfmarathon wordt georganiseerd door Stichting Kite 4 Charity. Met het evenement wil de stichting bijdragen aan onderzoek van de Hartstichting. De volledige opbrengst van de afgelopen edities ging naar wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn er al meerdere levens gered met de AED’s die met dank aan Kite 4 Charity langs de Nederlandse kust werden geplaatst. Op dit moment is de teller voor de Hartstichting voorbij een half miljoen euro, het exacte bedrag wordt na het event bekendgemaakt.

Een van de deelnemers van vandaag was bijzonder dankbaar voor de kitesurftocht. Niet alleen omdat hij een fanatieke surfer is, maar ook omdat hij amper anderhalve maand geleden zelf een hartinfarct heeft gehad. De opbrengst van de tocht is onder andere bedoeld om hier onderzoek naar te doen.